De Ontmoeting, een nieuwe plek

Logo De Ontmoeting Hoofddorp

Een nieuwe plek voor bezieling, inspiratie en spiritualiteit

HOOFDDORP Wie de afgelopen periode over het kerkplein van de H. Joannes de Doperkerk liep, zag dat in het voormalige kostershuis flink werd verbouwd. Jarenlang was dit de locatie van Het Kruispunt, winkel voor het ‘Andere boek’ een prettige ontmoetingsplek. Er vonden leeskringen en workshops plaats rondom thema’s als spiritualiteit en bezinning. Het was het start-eindpunt van rondleidingen door de Bijbelse tuin en wie in dit kader een verhaal wilde delen was er welkom. 

Helaas kon Het Kruispunt als boekwinkel niet blijven bestaan. “Maar laten we proberen de ontmoetingsfunctie te handhaven”, vond een groepje enthousiaste vrijwilligers, die de winkel steeds draaiende hadden gehouden. Brainstormen met het parochiebestuur had succes, er kwam groen licht om Het Kruispunt te verbouwen tot een plek die kan uitgroeien tot een eigentijds ontmoetingspunt. 

“We zijn blij dat we door kunnen,” vertelt Angelique Poortvliet, namens het team dat zich voor De Ontmoeting, zoals de nieuwe naam wordt,  gaat inzetten. “We willen een ontmoetingsplek bieden waar iedereen inspiratie kan vinden. Geloof, kleur of afkomst spelen geen rol. Er komt een programma met spiritualiteit en bezieling en we bieden een plek waar mensen welkom zijn om verhalen te delen. En natuurlijk blijft de functie van start-eindpunt voor rondleidingen door de Bijbelse tuin gehandhaafd.”

OFFICIËLE START

“De Ontmoeting”, gaat ze verder, “verdient een officiële start. De openingshandeling is zaterdag 15 april om 12.00 uur. Wie en hoe? Daarover zijn we nog in overleg. Vast staat wel, dat de aanwezigen na het officiële moment kunnen meedoen met een sessie speeddating in het Fundament onder de kerk. Met wie ze een gesprekje kunnen voeren? In ieder geval met iemand die naar Santiago de Compostella is gelopen. En met iemand die is opgegroeid in een gezin met een slavernijverleden. We zijn bezig de puntjes op de i te zetten. De afsluiting is rond 14.00 uur. Met een drankje: op een mooie toekomst voor De Ontmoeting.”

Meer informatie over De Ontmoeting, wil je ons gaan helpen als gastvrouw of gastheer? Neem dan contact met ons op via ons email.